Thursday 6 December 2012

ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕΣ SEX ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ; ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ;

Παίζει ρόλο η ηλικία που είχες την πρώτη σου σεξουαλική επαφή στις παρακάτω σχέσεις σου;

H  staxtopouta ανακάλυψε για σας ένα άρθρο κατατοπιστικό και το παραθέτει χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει στο μυαλό όλων μας φυτεμένο από τη Ελληνίδα μάνα!! Πόσο όμως στα λόγια της και στους φόβους της υπάρχει αλήθεια; Πρέπει να περιμένουμε τον πρίγκιπα ή καλύτερα είναι να έχουμε εμπειρίες ; Υπάρχει περιπτώσει  μετά από τόσο ψάξιμο να μας  κάτσει  κανένας  βάτραχος για πάντα;Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας για μια σχέση; Τι μπορεί να κάνει έναν έρωτα να κρατήσει και δύο ανθρώπους να μείνουν μαζί για περισσότερο καιρό; Άραγε υπάρχει τρόπος να....
 νιώσεις πιο σίγουρη και ευτυχισμένη με έναν άντρα; Κι ένας άντρας αντίστοιχα με μια γυναίκα; Κι αν σου έλεγα πως τελικά υπάρχει το ραβδάκι της καλής μάγισσας που τόσο μάγευε κάθε κοριτσάκι; Το love potion με το "αλάθητο" αποτέλεσμα για να ζήσεις happily ever after!  


Πριν σου αποκαλύψω το μυστικό, ας μη βάλουμε ταμπέλες... μια σχέση που θυμίζει κάτι από Hollywood και παραμύθι στη συσκευασία του ενός τη ζητάμε όλοι. Άνδρες και γυναίκες! Μπορεί να το ζητάμε με άλλο τρόπο ή ακόμη και να την έχουμε αλλιώς στο μυαλό μας. Στο δια ταύτα όμως το ζητούμενο είναι ένα! Εκείνη η μία, η ξεχωριστή - εκείνος ο μοναδικός, ο διαφορετικός... η σχέση που θα έρθει για να μείνει. 

Το σημείο κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση

Θα σε ρωτήσω κάτι απλό... Πότε είχες την πρώτη σου σεξουαλική επαφή; Ναι! Ω, ναι αγαπητή! Σύμφωνα με νέα έρευνα είναι αυτός ο παράγοντας Χ που εγγυάται μια ώριμη, σταθερή και όμορφη σχέση. Το πανεπιστήμιο του Texas θέλησε να εξετάσει τις επιπτώσεις της πρώτης ερωτικής επαφής στην μετέπειτα ρομαντική/συναισθηματική ζωή ενός ανθρώπου. 

Η επιστήμονας στην Ψυχολογία Paige Harden διέκρινε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:
- Άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πολύ νωρίς! Και πολύ νωρίς για να συνεννοούμαστε μεταφράζεται σε ηλικία κάτω των 15. 

- Άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή φυσιολογικά! Όπου φυσιολογικά βάλε τις ηλικίες από 15 έως 19 ετών.

- Και άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή με κάποια καθυστέρηση! Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκουν όσοι ολοκλήρωσαν την σεξουαλική τους επαφή μετά την ηλικία των 19 ετών. 

Με μια φράση η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η ρομαντική σχέση, η κοινή συμβίωση, η ώριμη επαφή είναι συνήθως προνόμιο εκείνων που ΔΕΝ βιάστηκαν να ολοκληρώσουν. Άνδρες και γυναίκες που έκαναν σεξ για πρώτη φορά ως ενήλικες - ξέρεις, εκείνοι που στο σχολείο μπορεί να ήταν βαρετοί και ξενέρωτοι - αποδεικνύονται πιο ικανοί για ρομαντικό ειδύλλιο, χεράκια πιασμένα χέρι-χέρι και αληθινή αγάπη. Ακόμη και από εκείνους που δεν φαίνονται να βιάστηκαν και ενέδωσαν στη χαρά του σεξ σε μια ηλικία που οι επιστήμονες τη θεωρούν φυσιολογική. Απορείς; 

Η υπομονή είναι... αρετή!

Θέλησα να ψάξω περισσότερο... με έτρωγε να δω τι μπορεί να δίνει αυτό το πλεονέκτημα σε ανθρώπους που άργησαν να κάνουν σεξ! Διάβασε τα παρακάτω συμπεράσματα και θα το δεις κι εσύ καθαρά:

- Ικανοποίηση από τη σχέση: Ένας άνθρωπος που άργησε, είναι συνήθως πιο συνειδητοποιημένος. Μπαίνει σε μια σχέση ζυγίζοντας τα πράγματα καλύτερα.  Ξέρει τι θέλει και κατά κανόνα δεν κάνει πειράματα. Γι' αυτό και η έρευνα τονίζει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερες σχέσεις στο παρελθόν τους, όπως επίσης είναι πιο πιθανό να μην έχουν ακόμη παντρευτεί. Όταν όμως το πάρουν απόφαση είναι στη σχέση με όλο τους το είναι. Νιώθουν άνετα, ευχάριστα και όμορφα μέσα σε αυτή και... ζουν το ερωτικό τους παραμύθι all the way! Ενδεικτικό πως όσοι από αυτούς βρίσκονταν σε σχέση ή ακόμη και παντρεμένοι, έμοιαζαν να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. 

- Τέλος στις κακοτοπιές: Πόσες φορές δεν το έχεις ακούσει; Μικρό κορίτσι ήταν και την πάτησε! Ήταν πιτσιρικάς και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Η έρευνα εξηγεί πως ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να είναι σεξουαλικά ενεργός ως ενήλικας, μπορεί να διακρίνει τα σημάδια από μακριά. Ξέρει με έναν τρόπο να φυλάγεται από καταστάσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία. Για σκέψου λίγο... πόσο σημαντικό θα ήταν να είχαμε όλοι ένα τέτοιο "καμπανάκι" πριν επενδύσουμε στο λάθος άνθρωπο;

- Παιδιά έτοιμα για σχέση: Η Paige Harden εξηγεί πως αυτή η κατηγορία ανθρώπων, αναπτύσει μια συναισθηματική ωριμότητα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές δεξιότητες σε μια σχέση, από εκείνους που ξεκίνησαν την ερωτική τους ζωή στην εφηβεία. Για ψάξτο λίγο; Μήπως ο πρώην που σου είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη και έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν παιδί ήταν... ζωηρούλης στο σχολείο; 

- Υγιής δέσμευση: Πόσο δύσκολο είναι να είναι ο σύντροφός σου προσκολλημένος πάνω σου; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να θυματοποιούνται και να εξαρτώνται απόλυτα από το ταίρι τους; Ή ακόμη χειρότερα να ζηλεύουν παθολογικά, να ξεσπούν και να αισθάνονται τους ανθρώπους γύρω, κτήμα τους; Και σε αυτή την περίπτωση οι... "υπομονετικοί" μοιάζουν να τα καταφέρνουν καλύτερα. Αναπτύσσουν συνήθως χαρακτηριστικά όπως εμπιστοσύνη, αυτοπεποίηθηση, άνεση στο να μοιραστούν κάτι με τον αγαπημένο/η τους και βέβαια γενναιότητα να ζητήσουν τη βοήθεια των αγαπημένων τους σε μια δύσκολη στιγμή. 

Sexual Revolution ή αλλιώς προβληματική σχέση;

Πάντα πίστευα πως η παιδική ηλικία (ακόμη και όταν η εφηβεία έχει αρχίσει να βράζει μέσα σου) πρέπει να παραμένει αθώα. Για να έχεις στην τελική κάτι να θυμάσαι με νοσταλγία. Όμως δεν το φανταζόμουν πως μπορεί κι ο άνθρωπος να λειτουργεί σαν άγουρο ή ώριμο φρούτο. Τι εννοώ; Διαβάζοντας την έρευνα ένιωσα τους ανθρώπους που "ξύπνησαν" ερωτικά νωρίς, αγίνωτους. Και ο καρπός που δεν έχει ωριμάσει είναι στιφός, δεν βγάζει χυμό, δεν μπορεί να χρησιμεύσει σε "παντρέματα"!

Μήπως αυτή η άνεση που σήμερα κάνουμε σεξ, μας δυσκολεύει να κάνουμε σχέσεις; 

Εντάξει, η υπεύθυνη της έρευνας τονίζει πως δεν υπάρχουν απόλυτες θεωρίες. Ούτε φυσικά όσοι ένιωσαν νωρίς την ανάγκη να μπουν σε μια ερωτική σχέση, κινδυνεύουν να περιφέρονται από αγκαλιά σε αγκαλιά χωρίς να βρίσκουν κάτι ουσιαστικό. Μήπως όμως αυτή η "βιασύνη" θολώνει τα κριτήρια; Είναι δυνατό ένας εφηβικός έρωτας να γίνει εμπόδιο στην ικανότητά σου να περνάς καλά με τον σύντροφό σου ή και να παραμένεις περισσότερο καιρό με αυτόν; Βρε μπας και έχει δίκιο η μαμά -η παγκόσμια μαμά, όλων μας- που ανησυχεί, ασφυκτιά και παλεύει να σε συγκρατήσει όταν είσαι πιτσιρίκι;

Πηγή : Τlife


 http://www.staxtopouta.gr/2012/11/blog-post_4.html

xcx

No comments:

Post a Comment