Tuesday 8 March 2011

Ώρα για χιονοπόλεμο

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας

Το χιόνι θα χαρούν πολλά παιδιά που δεν θα πάνε σχολείο
Το χιόνι θα χαρούν πολλά παιδιά που δεν θα πάνε σχολείο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική κλειστά είναι τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση αυτά στις ορεινές περιοχές του νομού, όπου έμειναν κλειστά σήμερα λόγω χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, κλειστά είναι τα δημοτικά σχολεία Σοχού, Ασκού, Κρυονερίου, Λευκοχωρίου, Ξυλούπολης και Όσσας και τα αντίστοιχα νηπιαγωγεία, καθώς επίσης γυμνάσια και λύκεια Σοχού και Λαχανά.

Το σύνολο των σχολείων της Ημαθίας δεν λειτουργούν, όπως επίσης τα σχολεία Πολυγύρου και Γαλάτιστας Χαλκιδικής. Στην Πιερία κλειστά έμειναν τα δημοτικά Λιτοχωρίου, Αγίου Δημητρίου, Καρυών και τα δημοτικά του δήμου Αλμωπίας.

Στη δυτική Μακεδονία δεν λειτουργούν τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, στη Δεσκάτη Γρεβενών και στον δήμο Ορδέας Βοϊου. Στη Θεσσαλία, το σύνολο των σχολείων στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων παρέμειναν κλειστά.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία στους δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας και στην ορεινή, βόρεια Κυνουρία.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί και στο Οροπέδιο Λασιθίου με τη θερμοκρασία να είναι -2 βαθμοί Κελσίου. Με απόφαση του δημάρχου, Γ.Μηλιαρά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

xcx

No comments:

Post a Comment